Veelgestelde vragen

Zodat je je vraag niet meer hoeft te mailen.

Wat is mijn taak als partner van Inmerce?

Jouw taak is om volledige productinformatie te verlenen via ons platform. Als dit allemaal goed gebeurd krijg je direct een melding dat je bent aangemeld tot het platform. Dit betekent ook meteen dat jouw producten op de verkoopkanalen worden aangeboden. De orders kun je dus vanaf dit moment ook zien binnen komen. Jouw taak is om deze orders te verzenden met een Track & Trace nummer naar de juiste klant. Stuur ons dit nummer door of laat een koppeling maken zodat wij automatisch toegang krijgen tot jouw Track & Trace bestand. That’s it!

Werken jullie met maandelijkse abonnementskosten?

Omdat wij afspraken met onze partners zien als samenwerkingen hanteren wij geen vaste kosten. Hierdoor kan iedereen zich kosteloos aansluiten. Pas als één van jouw producten verkocht wordt krijgen wij commissie. Dit zorgt voor een actieve re-seller motivatie binnen onze organisatie.

Hoeveel bedraagt de commissie als ik een product verkoop?

De commissie varieert tussen de 5% en 20% over de verkochte omzet. De commissie wordt bepaald aan de hand van jouw branche, de lengte van de samenwerking en de verkochte/verwachte omzet. Wij staan voor langdurige samenwerkingen waardoor de commissie variabel is aan de hand van de verkochte omzet.

In welke landen verkopen jullie?

Momenteel verkopen wij alleen in Europa zone 1. Hieronder vallen de landen:

 • Nederland;
 • België;
 • Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland);
 • Duitsland;
 • Frankrijk (incl. Corsica en Monaco);
 • Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad);
 • Luxemburg;
 • Oostenrijk;
 • Spanje (incl. Balearen, excl. Canarische Eilanden);
 • Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en de Kanaaleilanden);
 • Zweden.

Er zijn plannen om dit wereldwijd uit te breiden. Heb je hier interesse in? Neem dan eventjes contact op met onze klantenservice.

Hebben jullie alle sites in eigen beheer?

Wij hebben het grootste deel van onze webshops in eigen beheer. Daarnaast verkopen wij ook via tientallen marketplaces en re-sellers. Voor onze partners die B2B verkopen kunnen wij ook jouw producten verkopen aan retailers via onze B2B webshops. Ieder verkoopkanaal wordt door ons gekeurd voordat wij ons assortiment beschikbaar stellen. Daarnaast nemen wij ook de volledige verantwoordelijkheid wanneer zich problemen voordoen met externe verkoopkanalen. Hierdoor zijn wij de enige contactpersoon binnen onze samenwerking.

Hoe worden de retouren geregeld?

Dit ligt aan de samenwerking. Wij willen graag dat de retour aanvragen verstuurd kunnen worden naar de desbetreffende partner. De goedkeuring van het retourpakketje kan worden aangegeven via de mail of ons platform. Hierdoor kunnen wij het bedrag terugstorten naar de klant. Als een pakketje niet volledig of beschadigd wordt teruggestuurd kun je zelf bepalen welk bedrag wordt teruggestort. Daarnaast is het ook mogelijk om de retouren te laten regelen door ons. Dit hanteren wij alleen als jezelf bent aangemeld als supplier. Weliswaar is het voor beide partijen het makkelijkst als het pakketje direct van de klant naar de partner wordt verstuurd. Hierdoor worden maar één keer verzendkosten gerekend. Samenvattend is alles mogelijk als je partner bent van Inmerce.

Waar kan ik inzicht krijgen in mijn orders?

Allereerst kun je al jouw producten en orders bekijken in jouw partneraccount. Wij snappen als geen ander dat jij binnen jouw organisatie graag alles centraal wil houden. Hierdoor ontvangen de meeste partners bij ons de orders via de mail. Daarnaast is het ook mogelijk om een API koppeling te maken waardoor de orders in jouw eigen systeem kunnen worden ingeladen. Wij kunnen alleen de orders beschikbaar stellen. Jij als partner dient deze orders ook te kunnen uitlezen in je eigen systeem. 

Hoe wordt de verkoopprijs bepaald?

De verkoopprijs kan op twee manieren bepaald worden. 1. Jij geeft zelf jouw verkoopprijs in waarna deze ook vaststaat in ons systeem. 2. Jij geeft jouw prijs (de kostprijs excl. btw + winstmarge) weer waarna wij de verkoopprijs bepalen. 

Als jij zelf jouw verkoopprijs bepaalt wordt deze niet meer veranderd door ons systeem. Het nadeel hiervan is dat wij jouw online positie niet kunnen versterken door jouw prijzen te repricen. Hierdoor kunnen wij geen kortingen geven en/of verkoopposities winnen op marketplaces. Als jij ons jouw verkoopprijzen laat bepalen kunnen wij zelf concurrerende verkoopprijzen hanteren. Hierdoor wordt de positie van jouw assortiment vele malen beter weergeven. Zelf geef je aan wat je minimaal wil verdienen op jouw product zodat wij nooit onder dat bepaalde bedrag gaan. 

Is Inmerce toegankelijk voor alle soorten productcategorieën?

Start je net jouw eigen kledinglijn of heb je een magazijn met meer dan 100.000 artikelen. Geen probleem! Bij ons kun je als kleine of grote ondernemer bij ons terecht. Heb je producten in categorieën die buiten de traditionele e-commerce branches vallen? Dan creëren/zoeken wij verkoopkanalen die aansluiten op jouw assortiment. Je kan alles verkopen via ons platform, dat is de kracht van Inmerce.

Kan ik zelf bepalen op welke verkoopkanalen ik verkoop?

Helaas kan je zelf niet bepalen op welke verkoopkanalen jouw producten worden aangeboden. Wel kan je aangeven in welke landen je kan leveren. Wij hanteren deze strategie zodat onze categoriemanagers vrijheid hebben in het bepalen van nieuw te verkopen assortiment. Als wij dit niet zouden hanteren kunnen wij niet inspelen op nieuwe trends op de alsmaar veranderende e-commercemarkt. 

Geen antwoord gevonden?

Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.